2025. december 10., szerda

©Hagyományos diós és mákos Bejgli házilag - Gábor a Házi Pék karácsonyi ajánlata... @barnainciilona

GÁBOR A HÁZI PÉK

Kedvet adott a karácsonyi bejgli házilag elkészítéséhez... meg is osztottam ezt a videót, Nagyikám is pontosan így csinálta... az ízét sosem felejtem el... Isteni volt!



A recept írott formája: A tészta összetétele: BL55 Finomliszt: 350g Friss élesztő: 7g, vagy szárított élesztő: 2g Porcukor: 42g Só: 3g Tojássárga: 2db Vaj/Margarin: 140g Tej: 80-120ml Máktöltekék Recept: Darált mák: 85g Vaníliás cukor: 1cs. Cukor: 80g Tej: 130ml Mazsola: 50g Citromhéj: ízlés szerint Citromlé: ízlés szerint Diótöltelék Recept: Darált dióbél: 115g Cukor: 75g Víz: 115ml Mazsola: 50g Citromhéj: ízlés szerint Szükséges még 1-2db tojás a kenéshez Az elkészítés menete: 1. A liszt, a só és a porcukor elmorzsolása a zsiradékkal 2. A többi tészta képző alapanyagot is hozzá adva a tészta dagasztása, majd a tészta pontos elfelezése, buci formára alakítása, folpackba csomagolásuk 3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 2 - 2,5 óra 4. Töltelékek elkészítése: Máktöltelék: A mák és a tej összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és pár percig való tovább főzés Diótöltelék: A dió és a víz összefőzése, majd a többi hozzávaló hozzáadása és pár percig való tovább főzés. Amennyiben a töltelékeket túl hígnak találjuk, hosszabb főzéssel főzzük el a folyadékot róluk, így a főzés alatt sűrűsödni fog. Esetlegesen lehet hozzáadni extra diót, vagy mákot, viszont az adagoláskor egyezzen meg a súlyuk a tészta súlyával! A töltelékek eltérő állagát okozhatja az alapanyagok eltérő nedvesség és olajtartalma. 5. Bejglik elkészítése: Formai kialakítás a videón bemutatott módon 6. Alapos átkenés tojássárgájával 7. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojássárgája teljesen rá nem szárad 8. Alapos átkenés tojásfehérjével 9. Hideg pihentetés: kb. 30-60 perc, amíg a tojásfehérje teljesen rá nem szárad 10. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni és 35-40 percig sütni. 11. Felszeletesés előtt érdemes teljesen kihűteni A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Nincsenek megjegyzések:

@ilonabarnabiphotonews

@ilonabarnabiphotonews
BIPHOTONEWS download * letölthető * télécharger pro. photos