https://barna-ilona.wixsite.com/biphoto/dimensions

'70-'80-AS ÉVEK RETRO MAGYAR DIVAT HÍRES MANÖKENJEI, FOTÓMODELLJEI, DIVATTERVEZŐI, FOTÓMŰVÉSZEI * ARCHIVE FELVÉTELEK * EMLÉKEK * TÖRTÉNETEK * FOTÓK * FRISS HÍREK A VILÁGBÓL * OSCAR AWARDS HOLLYWOOD * BIPH'ART

2024. március 12., kedd

©WIESNER TAMÁS A VÍZILABDA SPORTÁG BAJNOKA R.I.P

 Ő VOLT A WIESNER TOMI EUROPA BAJNOK, TÖRTÉNELMI ALAKJA A VÍZILABDA SPORTÁGNAK 
 
Borszéki Zita divattervező kollekciója 1987. Barna Inci Ilona manöken, fotómodell

p.s... Wiesner Tomi, a Hegyessy Család jó barátja voltál, meghatározója a jó hangulatnak Budapest, Balaton, Saint-Tropez, Brüsszel a közös nyaralások emlékképei, az InterContinental Hotelban rendezett divatbemutatókon a lelkes jelenléted örök emlék marad... Én ezzel a fotóval búcsúzom Tőled, 1987-ben készült Borszéki Zita divattervező kollekciójának fotózásakor a Verecke Lépcsőn, éppen akkor költöztünk be az új otthonunkba, Lajost kerested, de ha már ott voltál, rögtön a középpontba kerültél akaratlanul is, hiszen te voltál a LEGENDÁS VÍZILABDA BAJNOK, akit csodáltuk humoráért és szerettük a kedvességéért, figyelmességéért... köszönöm, hogy Barátodat elkísérted útólsó útján nem is olyan rég, én akkor ott már éreztem, hogy ez Neked nem volt könnyű... minden vég valaminek a kezdete, JÓ UTAT TOMI! Hiszek abban, hogy újra találkoztok ott és mehet az osztás Joly Joker...                                                                                               

Nyugodj Békében!  

Barna Inci Ilona

 

 *

 

Wiesner Tamás FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok (1950. április 26. - 2024.március 11.)  
„Annyi klasszis kortársaként nem szégyen, hogy a tizenkettedik-tizenharmadik voltam a sorban. Ha nosztalgiázom, abból főzök, amim van és jóllakok vele, nincs hiányérzetem. Voltam Európa-bajnok, világkupa-győztes, a Fradival nyertünk KEK-et, Szuper Kupát, nincsenek véletlenek, ennyire voltam kódolva.”   WIESNER TAMÁS (forrás!)


Sikerei elismeréseképp megkapta az FTC örökös bajnoka címet, majd 1999-ben a klub Centenáriumi Aranydiplomáját, 2009-ben pedig a klub Aranydiplomáját.

A Fradiban játékosként eltöltött 15 és fél éve alatt kilenc címet szerzett: ötször nyerte meg a Magyar Kupát (1969, 1973, 1976, 1977, 1978), háromszor a KEK-et (1974, 1977, 1979), kétszer pedig a LEN Szuperkupát (1977, 1979), ahol az aktuális BEK-győztest sikerült legyűrniük, előbb az olasz Canottieri Napolit, majd a Vasast. Wiesner Tamás 1984. október 21-én az FTC-ből vonult vissza. Tehetségével, rátermettségével, elhivatottságával kiérdemelte és kiharcolta a kerettagságot a magyar válogatottba, amellyel 1977-ben Európa-bajnokságot, 1979-ben pedig Világkupát nyert. (forrás!)


 



Nincsenek megjegyzések:

#ilonabarnabiphotonews

#ilonabarnabiphotonews
BIPHOTONEWS download * letölthető * télécharger pro. photos