https://barna-ilona.wixsite.com/biphoto/dimensions

'70-'80-AS ÉVEK RETRO MAGYAR DIVAT HÍRES MANÖKENJEI, FOTÓMODELLJEI, DIVATTERVEZŐI, FOTÓMŰVÉSZEI * ARCHIVE FELVÉTELEK * EMLÉKEK * TÖRTÉNETEK * FOTÓK * FRISS HÍREK A VILÁGBÓL * OSCAR AWARDS HOLLYWOOD * BIPH'ART

2023. október 21., szombat

©VÁMOS MAGDA "ÁLLÓCSILLAG A DIVAT EGÉN" * SIKERES NŐK ÉVKÖNYV 2024 * PHOTO BARNA ILONA #ilonabarnabiphotonews

 
Vámos Magda, aki a hazai divat elmúlt fél évszázadában betöltött szerepei és jelentősége okán akár a magyar Anna Wintour nevet is viselhetné, éppen 73 évvel ezelőtt végzett a grafikusokat, divattervezőket, textileseket képző Szépmíves Líceumban. 1954-ben kezdett a Ruhaipari Tervező Vállalatnál, s alig négy év kellett hozzá, hogy estélyi ruhája a brüsszeli világkiállítás nagydíját elnyerje. 1974-től pedig az addigra már Magyar Divat Intézetté keresztelt intézmény tervezési főosztályát vezette, majd művészeti vezetőjévé vált, és maradt is a hazai divat meghatározó szervének oszlopos tagja 1990-ig. 70. évét betöltve, 2003-ban a a Magyar Divat Szövetség alapítója, elnöke lett, melynek örökös elnöki címét is magáénak mondhatja. Közben a korszak legismertebb, véleményformáló divatmagazinjának, az Ez a Divat című havilapnak is művészeti vezetőjeként és a Magyar Televízió Módi című tévéműsorának divatszakértőjeként a nagyközönség is megismerhette alakját és munkásságát. 
 
*
 
Anna Wintour 1988-tól az amerikai Vogue magazin szerkesztője, ezáltal a divatipar legbefolyásosabb nője. Karrierje 1970-ben a Harper’s Bazaarnál kezdődött. 1986-ban ő lett a brit Vogue szerkesztője, 1988-tól az amerikai Vogue főszerkesztője. Munkabírása és kritikus véleménye hírhedt. 

Nincsenek megjegyzések:

#ilonabarnabiphotonews

#ilonabarnabiphotonews
BIPHOTONEWS download * letölthető * télécharger pro. photos