BIPHOTONEWS EVENTS DOWNLOAD

REAL ESTATE 1025 BUDA VL18

2019. szeptember 19., csütörtök

2019. április 30., kedd

©LE JURY 2019 FESTIVAL DE CANNES

Festival de Cannes
2019. máj. 14., K – 2019. máj. 25., Szo

LE JURY 2019 FESTIVAL DE CANNES / BIPHOTONEWS / DOWNLOAD EVENTS
LE JURY 2019
Alejandro Gonzalez Iñárritu – Président
(Réalisateur, producteur & scénariste / Mexique)
Elle Fanning
(Actrice / États-Unis)
Maimouna N’Diaye
(Actrice, réalisatrice / Burkina Faso)
Kelly Reichardt
(Réalisatrice, scénariste & monteuse / États-Unis)
Alice Rohrwacher
(Réalisatrice, scénariste & productrice / Italie)
Enki Bilal
(Auteur de bandes-dessinées, réalisateur / France)
Robin Campillo
(Réalisateur, scénariste & monteur / France)
Yorgos Lanthimos
(Réalisateur, scénariste & producteur / Grèce)
Paweł Pawlikowski
(Réalisateur & scénariste / Pologne)2019. február 24., vasárnap

Hóvirág... tavasz ... 2019

"LOVE"
p.s. ... Mirci évekkel ezelőtt dugta le a kertünkben, ezt a kedves virágot.., a hóvirágot... - Rámnézett és látta, hogy nem tudom mi az és nem értem ... majd meglátod egyszer örülni fogsz ennek... és talán Rám emlékeztet majd... milyen igaz! 
"LOVE"
p.s. ... Mirci évekkel ezelőtt dugta le a kertünkben, ezt a kedves virágot.., a hóvirágot... - Rámnézett és látta, hogy nem tudom mi az és nem értem ... majd meglátod egyszer örülni fogsz ennek... és talán Rám emlékeztet majd... milyen igaz! 

2019. február 19., kedd

R.I.P KARL LAGERFELD THE BIGGEST FASHION DESIGNER

Legendary Designer Karl Lagerfeld Has Died

R.I.P
THE BIGGEST FASHION DESIGNER 
(1933. szeptember 10., Hamburg - 2019. február 19. Párizs)

A VILÁG LEGNAGYOBB DIVATTERVEZŐJE ISTEN VELED, NYUGODJ BÉKÉBEN!

p.s. ... Saint Tropezban a 35 év alatt, nem találkoztam Karl Lagerfeld #divatdiktátoron, a világ legnagyobb divattervezőjén kívül hasonló híres emberrel, aki olyan méltósággal, szerényen "viselte" zsenialitását, mint Ő! Mély fájdalom, hogy már emlék a találkozás, de nagyon kedves emlék marad! Köszönöm, a fotókat örök hálám, tiszteletem! [BIPHOTONEWS]
R.I.P
THE BIGGEST FASHION DESIGNER 
(1933. szeptember 10., Hamburg - 2019. február 19. Párizs)

Virginie Viard veszi át a kreatív alkotás területét, de egy biztos, hogy Karl Lagerfeld pótolhatatlan! (forrás)2019. február 7., csütörtök

©TÓTH JÓZSEF ALIAS FÜLES A RETRO KORSZAK LEGKREATÍVABB FOTÓMŰVÉSZÉNEK KIÁLLITÁSA 2019...

... a #retrodivatberkekben mi, csak így hívjuk...

"fényképezés közben legfőképpen a fényképezőgép zavar"
TÓTH JÓZSEF FÜLES PHOTOGRAPHER 2019 by BIPH'ART

Életmű kiállitás megnyitó
2019. Február 8-án Pénteken 18 h
RETRO korszak adottságait felülmúlta,  kreativitásával,  időtálló alkotásaival! Főleg azzal, hogy nem csupán "EGY" tehetséges fotóművész, hanem egy nagyon művelt, intelligens, sajátságos, nagy humorú, jó ember! A fotográfusok között a kis "Einstein"! Ez nem túlzás, aki személyesen is ismeri tudja nagyon jól a társaságában lenni egy élmény, felüdülés! Vele dolgozni, mint fotómodell kiváltságos helyzet volt  a RETRO korban!
Hatalmas gratuláció ehhez az egyedi gondolatához, hogy a #füleslencsevégre kapott RETRO korszakban sikeres, sztár, napjainkra legendás fotómodelleket bemutatja egy kiállítás keretén belül. 
Visszaemlékezés egy kiállitás keretén belül, NAPJAINKBAN ELSŐKÉNT, az akkor közismert, legnagyobb divatfotósok közül! A Klebelsberg Kultúrkúria méltó helyet adott ennek a nagy eseménynek, ahová meghívást kaptak a magyar RETRO divatvilág  #sikeresmodell-jei manöken-jei is!
Díszvendég: VÁMOS MAGDA a Magyar Divat Szövetség Elnöke
MEGTISZTELŐ és NAGY KÖSZÖNET! 
[Barna Inci RETRO manöken, fotómodell alias BIPHOTONEWS]

Az eseményről fotók hamarosan elérhetőek / letölthetőek a BIPHOTONEWS Galériájában itt! 

Tóth József FÜLES fotóművész egyéni kiállitása a "LEGENDÁS FOTÓMODELLEK A XX. SZAZADBÓL"
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Budapest, Magyarország
1028. Budapest, Templom utca 2-10.
2019. február 08. (18 h)
Fotó: Vass Virág írónő 
LEGENDÁS FOTÓMODELLEK A XX. SZÁZADBÓL 
kiállitás megnyitó
2019. Február 8-án Pénteken 18 h
Klebelsberg Kultúrkúria2019. február 07.Tóth József FÜLES fotóművész egyéni kiállitása a "LEGENDÁS FOTÓMODELLEK A XX. SZAZADBÓL"
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Budapest, Magyarország
1028. Budapest, Templom utca 2-10.
2019. február 08. (18 h)
(Tóth József FÜLES, Klebelsberg Kultúrkúria munkatársa, házi asszonya, Vámos Magda a Magyar Divatszövetség Elnöke, Nagy Edit "Coco" modell
Fotó: ©Barna Ilona BIPHOTONEWS
Teltház volt a Klebelsberg Kultúrkuria nagy színháztermében. Tóth József FÜLES fotóművész több órán keresztül sajátságos humorával névsor szerint mutatta be a XX. század Legendás Fotómodelljeiről készült "ÉLETMŰ ALKOTÁSAIT".  
Minden egyes fotómodellt, aki jelen volt felkért arra, hogy nyilatkozzon életéről, tevékenységéről. Jó volt hallani a felmorajlásokat, elismeréseket a közönség soraiból. 
A nagyszerű este, visszaemlékezés mindenkiben mély nyomott hagyott, egy élmény volt! 

Köszönjük szépen!
[BIPHOTONEWS]


CSÉB
(plakát) 1984

Fotó: FÜLES Tóth József fotóművész
Tóth József FÜLES fotóművész egyéni kiállitása a 
"LEGENDÁS FOTÓMODELLEK A XX. SZAZADBÓL"
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Budapest, Magyarország
1028. Budapest, Templom utca 2-10.
2019. február 08. (18 h)
A képen Barna Ilona/Inci exmodell, manöken, fotográfus a CSÉB (1984) plakátja előtt, piros sapka gombokkal Vámos Magda  Magyar Divatszövetség Elnöke napjainkban, a Retro korszakban a Magyar Divat Intézet (MDI) divattervezőjének sajátkezű, eredeti alkotása. 


Fotó: de Hegyessy Viktor László

Tóth József FÜLES fotóművész egyéni kiállitása a "LEGENDÁS FOTÓMODELLEK A XX. SZAZADBÓL"
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Budapest, Magyarország
1028. Budapest, Templom utca 2-10.
2019. február 08. (18 h)

HUSZKA: LILI BÁRÓNŐ (lemezborító 1984)
Fotó: Tóth József FÜLES fotóművész

Huszka, Lili Bárónő Lemezborító 1984.
Fotó: FÜLES Tóth József fotóművész 
Hármas, kép a képben fotó: Bakos István fotóművész alkotása 2019. 02. 08. 
Fotón Barna Ilona (Inci) exmodell, fotográfus fiával de Hegyessy Viktor László Film Industry, mögöttök a legendás 1984-ben készített fotó a Lili Bárónő / Huszka Operett  lemezborító
Hármas Fotó: Bakos István fotóművész  alkotása 2019. 02. 08.

p.s. Kép a képben sorozatomból is lehetne akár ... vagy a tekintet követi a mozgásod, bárhová állsz jobbra - balra - középre, mindig rád néz... Vámos Magdi és Edit Nagy​ meg is jegyezték, mikor a végén még egyszer megnéztük hárman, hogy ez olyan, mint a "Mona Lisa Leonardo da Vinci 1503-1519 között készült leghíresebb festménye, remekműve, ami jelenleg a párizsi Louvre-ban van" --- és tényleg, addig ez  fel sem tünt ... Bravo Füles! Köszönöm! ... a háttérben Tóth József Füles fotóművész alkotása  - Lemezborító - Huszka Lili Bárónő - 1984- fantasztikus este volt és visszaemlékezés a magyar RETRO divat sikeres fotómodelljeiről, akik mára legendássá váltak!... Nagy köszönet!

BIPHOTONEWS 

2019. január 19., szombat

©"HELLO LÁNYOK!" ÉN IS ITT VAGYOK ÉS MÉG MARADOK! ...

... KEZDETEKTŐL-NAPJAINKING ...

( részlet )

... elindulsz egy "uton" az életed során, amit kijelöltél magadnak álmaidban! 
Sokszor visszagondolva a kezdetekre 1978. év egyik tavaszi reggelére. Az EZ A DIVAT Főszerkesztőség ajtaja előtt toporogva várom a "bebocsájtást" a megbeszélt időben. Majd szorongva átlépem a küszöböt és ezzel életem elindul egy új világ felé...

Útközben sok hely, kitárja kapuit, kínálja lehetőségeit. A döntés mindig nehéz, hogy hogyan tovább, melyiket válasszam? Közben emberek csatlakoznak hozzám vagy éppen Én vágyok a "káoszban egy kézre, amit megérinthetek, megfoghatok"... 
A magyar divatvilág kellős közepén találtam magam, amit eddig, mint kivülálló csodálhattam, de nem jutottam a közelébe eddig, talán nem is volt ennyira konkrét ez a gondolatom.
Izgalmasnak tűnik az első pillanattól kezdve. Tetszik a csillogás, fények játéka, híres emberekkel való találkozás. Az árnyakat, buktatókat nem észlelem igazán erőteljesen. Mégis átugrom az akadályokat anélkül, hogy tudatos lenne, a segítő jelen van minden pillanatomban, akkor is! Elhalványítja a siker, kiváltságos életforma mámora és főleg az, hogy szabadnak érzed magad! Végre nem kell nyolc órát ülni egy irodában vagy még tovább, értelmetlenül!


Hatalmas reményekkel utaztam el az első fotózásom színhelyére, Keszthelyre. Nem sejtettem semmit! Nem értettem, hogy miért pont Rám esett a választás. Nem vettem észre a fotózás alatt az előre megbeszélt csapdákat. Ezekből mégis kikerültem úgy, hogy nem sérültem lélekben, de mély nyomott hagytam másnál! Hallottam a halk pusmogásokat a hátam mögött, de fogalmam sem volt, hogy mi az! Tettem a dolgomat a legjobb tudásom szerint, próbáltam megfelelni. Talán ez a legborzasztóbb az egészben, hogy mindig, mindenkor meg kellett felelnem az elvárosoknak! Amiről persze fogalmam sem volt, hogy mi is az pontosan vagy hol a határ?! Mit kell tennem ahhoz,  hogy rendben legyen minden, elfogadjanak. Rábíztam magam az ösztöneimre, ami szintén nem volt tudatos, de mindig bevált. Megbízhattam benne, egyedül, csak benne.., más választásom nem volt. Egy dologban biztos voltam, hogy ezt akartam, manöken, fotómodell lenni. A '80-as években ez egy kiváltságos életformát kínált, szabadságot! Számomra ez hatalmas dolog volt!
(részlet)
1978-1994.
Fotó: Lengyel Miklós, Fábri Péter, Bacsó Béla / Modellek: András Judit, Barna Ilona, Zuggó Erika, Tábori Iván /
Borszéki Zita Divattervező kollekciója első képen 1977. nagybemutató után / Helyszín:  BIPH'VL18 STUDIO / Ez a Divat Zsigmond Márta ötletei pólókra 1978. (fent jobbra)  / Osztrák  Divatcég új kollekciója 1985. (lent jobbra)


p.s.
2019. január 15 este 22 h
... valami még sem stimmel, remélem ez már a befejező szakasz, ahogy a fotó is mutatja... köhögés, alvadt vér a zsebkendőn... modern művészet remeke is lehetne akár...
2019. január 16 este 23,40h
... egésznap kóvályogtam, de estére jobb lett! Medveháj kenőcs a patikából bevált, ajánlom mindenkinek!
2019. január 19. Szomorú hírt kaptam messengeren az egyik nagyon kedves Barátnőm édesapja irta, csak röviden: Szabó Guszti meghalt agyvérzésben! Őszintén mélyen sajnálom! ... és nagyon szomorú lettem! Megjegyezném óvatosan itt, hogy remélem, nem az a GUSZTI! Borzasztó, hogy a név memoriám ennyire törli a neveket! Ma rákérdezek ...

 ... ettől számítva már egy új élet kezdete! ...

2019. január 20. hajnali 5 h ... már Port de Saint-Tropez zajos reggelére ébredtem, ki gondolná, hogy ilyenkor is ez a hely ilyen hangos a discoból hazafelé tartó emberektől. ... általában kihalt ebben az időszakban! 
A takarítógép dübörög, locsolva az utat, ugy mint általában minden reggel, nem számít, hogy este esett az eső, rendnek kell lenni! 
Tekintetemmel végigpásztázom a véres képeket, amikor az orromból, számból ömlött a vérem, hát eléggé riasztó látvány még így utólag is... lehet, hogy az a "telefonhívás" egy SEGÍTŐ volt Nekem... nem akarok belegondolni, hogy mi lett volna, ha... minden esetre KÖSZÖNÖM!, hogy kaptam haladékot! Úgy látszik még dolgom van! ... rossz érzésű gondolataim mától törölve, erre nincs időm, sosem volt! Remélem hozzá is megérkezik a ..., kivánom ezt szeretettel!
p.s. ... szorosan ehhez tartozik azt gondolom, úgy látom, hogy valaki "garázdálkodott" itt ezen és a másik weboldalamon is, sejtem miért...
Mindenkinek szebb és tiszta gondolatokkal teli napot, napokat kívánok! 3CSBK2019. január 15., kedd

©Pesti Nő könyvbemutató a CAPA Központban 2018.nov.23.

„…a Fortepan-könyvek második kötetének középpontjában a pesti nő áll. Az egészben az a legszebb, hogy a fényképezőgép lencséje előtt, legyen fotográfus és modellje amatőr vagy profi, mintha tényleg az lenne a világ legtermészetesebb dolga, hogy Budapesti a divat fővárosa…” (Legát Tibor)

Download / Letölthető fotók az eseményről egy kattintással itt elérhetőek!
Pesti Nő könyvbemutató 2018 november 23
Download / Letölthető fotók az eseményről egy kattintással itt elérhetőek!

2019. január 14., hétfő

©3*BARÁTI KÖR RETRO kortól napjainkig a divatról...
80’ VÁMOS MAGDA  -  70’ NAGY EDIT  - 60’ BARNA  ILONA
3*BARÁTI KÖR
TÖBB, MINT HATVAN ÉV A DIVAT JEGYÉBEN A RETRO KORTÓL NAPJAINKIG
(Jegyzetek, cikkek, filmek, riportok, fotók publikálása.)


2019. január 12., szombat

©Sztár Tonik a RETRO kor egyik kedvenc itala, mai napig is állja a helyét...


Sztár Tonik /  Modell: Barna Ilona  / Fotó: Rákoskerti László 

Ilona Barna ... gondoltam, hogy ezt kapom megjelölésnek, láttam visszanézve, hogy eddig mindig őt jelölték meg, de az emlékeimben egy fiatal, kezdő fotós jelenik meg, azzal küzdünk együtt (jóértelemben!) egy délután, hogy a "végtermék" remeklés legyen!, a helyszín a Vörösmarty tér és környéke volt!..., de ez is pontosításra kerülhetne a fotóstól ... azért gondol mindenki a szerzőre, hogy Módos Gábor .., mert a nagy, utcai plakátot Ő készítette .., de ez a fotó NEM a Módos Gábor alkotása, de erről Ő tudna többet mondani, de eddig még nem láttam erről nyilatkozni!... Remélem a szóbanforgó fotó szerzője előbb-utóbb jelentkezik, megilletné, hogy nevesítve lenne ez a remek fotó korrektul és így kerülne archíválásra!... az elmult időszakban egyszer láttam is egy pillanatra, azt hiszem a 7+7 sikeres... Vámos Magda a Magyar Divat Szövetség elnökének visszaemlékezés műsorakor... akartam beszélni vele ott, de a "forgatagban" eltűnt... előttem van az arca akkor, és most is...sokszor van úgy az ember, hogy itt van a "nyelvén" a név ... Laci, de nem ugrik be...remélem jelentkezik, nagyon örülnék neki és végre ennek a fotónak a szerzője is hitelesítve lenne, megérdemelné! Köszönöm előre is! BiphotoNews archíve felvételek: https://www.alamy.com/portfolio/ilonabarnabiphotonews

KIJAVÍTVA: 2019. JANUÁR 12. AZ ALKOTÓ RÁKOSKERTI LÁSZLÓ FOTÓMŰVÉSZ!