9
Angyali szám
arra emlékeztet, hogy minden beteljesedik és hogy bíznunk kell az isteni vezetésben
p.s... joggal kérdezhetnéd, hogy a rózsavíz, mégis miért párosult az első címlapommal, ami ma reggel előbukkant megint a Facebook oldalon Tihanyi Károly a Magyar Fotográfia Egyesület Alelnökének megosztásaként, nagy örömömre, mikor megláttam kb százmilliószor, de nekem érzésben elsőnek tűnik... Keszthely, napsütés, Balaton és fényképezés az Ez a Divat újságnak Zsigmond Márta főszerkesztő kívánságára... Jó társaság verődött össze Komlós Gábor (1959), Márta fia is ott szorgoskodott körülöttünk... erősen megmaradt ez az emlék... szóval visszatérnék a miért-re, hát a 9-es szám igen szép ígéretet hirdet és ez a címlapom 1979-ben készült (Fotó: Módos Gábor), így lecsíptem a végéről, azzal a gondolattal, hogy hamarosan én is kapok ajándékba egyet, október 2-án biztosan... Így a jövőben, csak erősíteni tudom az üzenetét... számok ide vagy oda a lényeg a pozitív hozzáállás...
"A 9-es szám spirituális jelentése az intellektuális erővel, a találékonysággal, a helyzetekre és a dolgokra gyakorolt befolyással foglalkozik. A 9-es
arra kér bennünket, hogy ismerjük fel saját belső tulajdonságainkat és
terjesszük ki ezeket a képességeket a világra, hogy pozitív, befolyásos
különbséget tegyünk."
" Az öregség elleni küzdelem olyan, mintha megpróbálnánk elkapni a szelet. Tanuld meg élvezni azt ami van.
A tested változik, így volt ez mindig. Ne pazaroljuk hát az időnket arra, hogy próbáljuk megváltoztatni ezt a tényt, hanem inkább törekedjünk a hozzáállásunk megváltoztatására, és találjuk meg a szépséget minden életszakaszban. "
*
Így készithetünk házilag rózsavizet:
A rózsavíz a bőrre is kedvező hatást gyakorol, ugyanis antioxidánsokban
bővelkedik. Ezek az antioxidánsok semlegesítik a bőrben a szabad
gyököket, így akadályozva meg az oxidatív stressz kialakulását.
Rendszeres használatával az öregségi foltok is elkerülhetővé válnak.
Hozzávalók:
• 1 csésze szárított vagy 2 csésze friss rózsaszirom,
• 5 csésze desztillált víz.
Elkészítése:
A friss szirmokat öblítsük le hideg
vízzel, a szárított rózsaszirmokkal nincs ilyen teendőnk. Forraljuk fel a
vizet, adjuk hozzá a rózsaszirmokat, majd vegyük lejjebb a hőt, és még
kb. 20 percig hagyjuk a tűzhelyen az edényt. Ezután vegyük le a tűzről,
hagyjuk kihűlni, végül öntsük át a rózsaszirmot egy üvegbe. (forrás!)