https://barna-ilona.wixsite.com/biphoto/dimensions

'70-'80-AS ÉVEK RETRO MAGYAR DIVAT HÍRES MANÖKENJEI, FOTÓMODELLJEI, DIVATTERVEZŐI, FOTÓMŰVÉSZEI * ARCHIVE FELVÉTELEK * EMLÉKEK * TÖRTÉNETEK * FOTÓK * FRISS HÍREK A VILÁGBÓL * OSCAR AWARDS HOLLYWOOD * BIPH'ART

2020. szeptember 4., péntek

©FOTÓK, UJSÁGCIKKEK A CLÁRA SZALON (ROTCHILD) IDEJÉBŐL '80-AS ÉVEK

 "AZOK A SZÉP IDŐK"

p.s. ... sokszor mondogatom, hogy a fotók igazán örök értékűek... milyen jó visszanézni 2020. évben Bacsó Béla fotós lefagyasztott pillanatát a '80-as évek magyar divatjából... Rusai Magda divattervező különleges, egyedi modelljei, a klasszikus elegancia napjainkban is megállja a helyét, sőt visszatért... ahogy nézegetem a fenti képet, eszembe juttatja a régi szép időket, nekem az 'ARANYKOROMAT', mintha nem is ebben az életemben történt volna... gondolatban ott állok a Clára Szalon próbafülkéjében, több órája és türelmesen hagyom, hogy a gombostűk ezrei meghatározzák, rögzítsék a ruhakölteményt, a tervező és a legjobb szabász által... nem törödtem azzal, hogy néha a bőrömet is odaszegezték a Párizsból hozott legdivatosabb selyemanyaghoz... tudod ez, akkor ritkaságnak számított, sőt csodának... egyik nagy bemutatón, már nem is tudom melyik évben, de az biztos, hogy a '80-as évek elején Rusai Magda a szalon vezető divattervezője megelevenítette a HILTON HOTEL báltermében rendezett nagybemutatóján a CHANEL, DIOR, YSL divatját egy az egyben, ahogy a divatlapban láthattad, követve a szabásmintákat is... lenyűgözte a magyar közönséget, mindaddig ehhez hasonlót nem láthattak magyar kifutón... nagy dicsőség volt ez még számomra is... most egy pillanatra megelevenedett előttem a kép, ahogy végig libbenek imádattal a rám szabott ruhámban és pontosan emlékszem, hogy még le sem jöttem a kifutóról Szász Endre felesége "LOLA", aki nem tudta végignézni a bemutatót, berohant az öltözőbe és már azzal várt izgatottan, hogy :
- EZ A RUHA MÁR AZ ENYÉM ARANYOM, VIGYÁZZ RÁ! - ez volt az igazi siker számomra, eladni a rajtam lévő ruhát néhány másodperc alatt!

Nincsenek megjegyzések:

#ilonabarnabiphotonews

#ilonabarnabiphotonews
BIPHOTONEWS download * letölthető * télécharger pro. photos